Grízgombóc leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • 2 tojás
  • 6 ek búzadara

Elkészítése:

A tojásokat villával felverjük, sóval ízesítjük és kanalanként hozzáadjuk a búzadarát. Elkeverjük és fél órát pihentetjük.

A hagymát nagyon apróra vágjuk (vagy lereszeljük) és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Felengedjük 1,5 liter vízzel és beletesszük a megtisztított, 1 cm-es kis kockákra vágott zöldségeket. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt majdnem készre főzzük.

Nedves kézzel golyókat formázunk a masszából és beleeresztjük a levesbe, vagy kanál segítéségével közvetlenül eresztjük bele őket. Lefedve készre főzzük.

Tipp:

Miután a gázt elzártam, a fedőt még egy fél óráig a lábason hagyom.