Grízgombóc leves recept
Hozzávalók:
Leveshez:
- 2 db Sárgarépa
- 2 db zöldség
- 2 db kis hagyma
- 3-4 db burgonya
- 1 db karalábé
- 1 db zeller
- 1 csokor petrezselyem
- 15 db hüvelyesborsó zsenge
- 2 l víz
- 2 db zöldségleves kocka
- delikát
- só, bors
Grízgombóc:
- 20 dkg búzadara
- 10 dkg zsír
- 1 dkg só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Leves:
A hozzávalókat összevágom(a borsót hüvelyesen egészbe teszem a levesbe de csak az utolsó 10 percbe) egy kevés olajat öntök a lábas aljára és erre dobom a zöldségeket kivéve a petrezselyem zöldet. Kis ideig ebbe pirítom ez kb 2-3 perc,majd felöntöm 2 l vízzel, ha kevésnek bizonyul öntök hozzá majd bele kerül a kimaradt hozzávaló a petrezselyem. A zöldségek puhulásáig főzöm.
Ezalatt amíg a leves fő, összeállítom a daragaluskát
A búzadarát átszitálom. A hideg zsírt kikeverem fakanállal, majd hozzáadom a tojást és ezzel tovább keverem. Megsózom és bele teszem az átszitált búzadarát. Az egészet összekeverem fél órát állni hagyom. Forróvízbe mártott kiskanállal gombóckákat formázunk belőle és
forró sós vízbe kifőzöm vagy a levesbe belefőzöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

