Grízgombóc leves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- egy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- annyi búzadara amennyit felvesz (kb 1/4 pohár)
- egy szál sárgarépa
- 1-2 közepes burgonya
- egy karalábé
- egy gerezd fokhagyma
- egy közepes fej vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- só, bors
- fél zeller
- akár egy leveskocka
Elkészítése:
A vöröshagymát olajon övegesre pirítjuk, majd a többi hozzávalót is megpirítjuk. Ha megpirultak felöntjük tetszés szerinti mennyiségű vízzel és ha akarunk tehetünk bele leves kockát is. Amíg a leves fő addig elkészítjük a gombócnak valót. A tojást összekeverjük a búzadarával. Adhatunk hozzá petrezselyemzöldet, pikánsabb ízt ad neki. Nedves kézzel, vagy kanál segítségével a forró levesbe szaggatjuk a gombósokat. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a leves felszínére. Kicsi gombócok legyenek, hogy ne kelljen sokáig főzni! Bármilyen zöldséget adhatunk még a leveshez amit a család szeret.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.