Grízgombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- annyi búzadara amennyit felvesz (kb 1/4 pohár)
- egy szál sárgarépa
- 1-2 közepes burgonya
- egy karalábé
- egy gerezd fokhagyma
- egy közepes fej vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- só, bors
- fél zeller
- akár egy leveskocka
Elkészítése:
A vöröshagymát olajon övegesre pirítjuk, majd a többi hozzávalót is megpirítjuk. Ha megpirultak felöntjük tetszés szerinti mennyiségű vízzel és ha akarunk tehetünk bele leves kockát is. Amíg a leves fő addig elkészítjük a gombócnak valót. A tojást összekeverjük a búzadarával. Adhatunk hozzá petrezselyemzöldet, pikánsabb ízt ad neki. Nedves kézzel, vagy kanál segítségével a forró levesbe szaggatjuk a gombósokat. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a leves felszínére. Kicsi gombócok legyenek, hogy ne kelljen sokáig főzni! Bármilyen zöldséget adhatunk még a leveshez amit a család szeret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »