Grízgombóc leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - annyi búzadara amennyit felvesz (kb 1/4 pohár)
- egy szál sárgarépa
- 1-2 közepes burgonya
- egy karalábé
- egy gerezd fokhagyma
- egy közepes fej vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- só, bors
- fél zeller
- akár egy leveskocka
Elkészítése:
A vöröshagymát olajon övegesre pirítjuk, majd a többi hozzávalót is megpirítjuk. Ha megpirultak felöntjük tetszés szerinti mennyiségű vízzel és ha akarunk tehetünk bele leves kockát is. Amíg a leves fő addig elkészítjük a gombócnak valót. A tojást összekeverjük a búzadarával. Adhatunk hozzá petrezselyemzöldet, pikánsabb ízt ad neki. Nedves kézzel, vagy kanál segítségével a forró levesbe szaggatjuk a gombósokat. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a leves felszínére. Kicsi gombócok legyenek, hogy ne kelljen sokáig főzni! Bármilyen zöldséget adhatunk még a leveshez amit a család szeret.

Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

