Gombóc leves recept

Hozzávalók:
- olaj
- tört paprika
- 1 fej hagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 petrezselyem
- kelkáposztalevél vagy néhány kelbimbó
- 1 zöldpaprika
- 1 kis zeller
- néhány karfiol
- só
A gombóchoz:
- 1/2 kg krumpli
- 20-25 dkg liszt
- 2 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS só
Elkészítése:
Zsiradékon megdinsztelek 1 fej hagymát apróra vágva. Meghintem tört paprikával és rárakom a megtisztított, felaprított zöldségféléket. Felöntöm meleg vízzel és megsózva főzöm. Ha a zöldségek félig megfőttek, megízlelem a levest, és ha kell, utóízesítem. Belerakom az elkészített gombócokat a levesbe. Mikor feljönnek a leves felszínére, akkorra megfőnek.
A gombócot a főtt krumpli, a liszt, a margarin , a tojás és a só összegyúrása után diónyira formázva készítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »