Gombóc leves recept
Hozzávalók:
- olaj
- tört paprika
- 1 fej hagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 petrezselyem
- kelkáposztalevél vagy néhány kelbimbó
- 1 zöldpaprika
- 1 kis zeller
- néhány karfiol
- só
A gombóchoz:
- 1/2 kg krumpli
- 20-25 dkg liszt
- 2 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS só
Elkészítése:
Zsiradékon megdinsztelek 1 fej hagymát apróra vágva. Meghintem tört paprikával és rárakom a megtisztított, felaprított zöldségféléket. Felöntöm meleg vízzel és megsózva főzöm. Ha a zöldségek félig megfőttek, megízlelem a levest, és ha kell, utóízesítem. Belerakom az elkészített gombócokat a levesbe. Mikor feljönnek a leves felszínére, akkorra megfőnek.
A gombócot a főtt krumpli, a liszt, a margarin , a tojás és a só összegyúrása után diónyira formázva készítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

