Húsgombóc leves recept

Előkészítés:
A vizet felteszem forrni, a csirkemellet ledarálom, fűszerezem, összegyúrom a többi hozzávalóval és félre teszem. A zöldségeket megtisztítom tetszőlegesen felaprítom. A csipetkét kevés sóval és a petrezselyemmel jó keményre gyúrom. Ha a víz felforrt beleteszem a zöldségeket, sózom, borsozom, majd elkezdem beleszaggatni a hús gombócot. Ha nem elég ízletes vegetát vagy leves kockát lehet hozzáadni. Amíg fő össze csipkedem a csipetkének szánt tésztát és félre teszem. A végén vékony rántást készítek, megszórom pirospaprikával, felengedem tejjel és a leveshez öntöm. Amikor újra felforrt beleteszem a csipetkét, ha mint feljött a tetejére kész a leves.
( A húsgombóc formázására az én trükköm az, hogy a tortadíszítő kis szerkentyűről leveszem a formázót, bele töltöm a húsmasszát és így egyforma gombócokat kapok.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »