Húsgombóc leves recept

Előkészítés:
A vizet felteszem forrni, a csirkemellet ledarálom, fűszerezem, összegyúrom a többi hozzávalóval és félre teszem. A zöldségeket megtisztítom tetszőlegesen felaprítom. A csipetkét kevés sóval és a petrezselyemmel jó keményre gyúrom. Ha a víz felforrt beleteszem a zöldségeket, sózom, borsozom, majd elkezdem beleszaggatni a hús gombócot. Ha nem elég ízletes vegetát vagy leves kockát lehet hozzáadni. Amíg fő össze csipkedem a csipetkének szánt tésztát és félre teszem. A végén vékony rántást készítek, megszórom pirospaprikával, felengedem tejjel és a leveshez öntöm. Amikor újra felforrt beleteszem a csipetkét, ha mint feljött a tetejére kész a leves.
( A húsgombóc formázására az én trükköm az, hogy a tortadíszítő kis szerkentyűről leveszem a formázót, bele töltöm a húsmasszát és így egyforma gombócokat kapok.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »