Cseh gombócleves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg darált sertéshús
- 40dkg burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- késhegynyi pirospaprika
- ecet
- 2 húsleveskocka
Elkészítés:
Az olajat megforrósítjuk , paprikával meghintjük, és két liter vízzel felengedve, borssal és leveskockával ízesítjük. Közben a nyers, meghámozott burgonyákat megreszeljük, levét kinyomkodjuk, és a reszeléket a hússal, a tojással, tört fokhagymával, őrölt borssal, sóval, végül a liszttel összekavarjuk. (Ha ennyi liszttel nem állna össze, tegyünk bele még egy keveset) Ebből a masszából apró gombócokat formálunk, és lassan a forró levesbe főzzük. Kb. 15 percig forraljuk, majd a gombócokat kiszedjük, és a levesestálba tesszük. A visszamaradt levet tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, ecettel ízesítjük, és a gombócokra szűrjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »