Cseh gombócleves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg darált sertéshús
- 40dkg burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- késhegynyi pirospaprika
- ecet
- 2 húsleveskocka
Elkészítés:
Az olajat megforrósítjuk , paprikával meghintjük, és két liter vízzel felengedve, borssal és leveskockával ízesítjük. Közben a nyers, meghámozott burgonyákat megreszeljük, levét kinyomkodjuk, és a reszeléket a hússal, a tojással, tört fokhagymával, őrölt borssal, sóval, végül a liszttel összekavarjuk. (Ha ennyi liszttel nem állna össze, tegyünk bele még egy keveset) Ebből a masszából apró gombócokat formálunk, és lassan a forró levesbe főzzük. Kb. 15 percig forraljuk, majd a gombócokat kiszedjük, és a levesestálba tesszük. A visszamaradt levet tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, ecettel ízesítjük, és a gombócokra szűrjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »