Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-paprikás burgonyaleves recept

Gombás-paprikás burgonyaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    • 50 dkg burgonya
    • 20 dkg gomba
    • 2 közepes paprika
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 2 dl tejföl
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 2 db leveskocka (tyúkhús)
    • 3 csapott ek finomliszt
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 l víz

    Elkészítése:

    Olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát.

    Beletesszük a szeletelt gombát, és fedő alatt saját levében puhára pároljuk.

    Amikor a gomba megsült, beletesszük a megpucolt, kockára vágott burgonyát, a megmosott, felszeletelt paprikát, és felöntjük a vízzel.

    Tyúkhúsleveskockával, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és puhára főzzük.

    Közben a tejfölt 1 dl leveslével és a liszttel simára keverjük, és a levest besűrűsítjük vele.

    10 percnyi forralás után belekeverjük a megmosott és felaprított petrezselymet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek