Gombás-paprikás burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg gomba
- 2 közepes paprika
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 db leveskocka (tyúkhús)
- 3 csapott ek finomliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 l víz
Elkészítése:
Olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Beletesszük a szeletelt gombát, és fedő alatt saját levében puhára pároljuk.
Amikor a gomba megsült, beletesszük a megpucolt, kockára vágott burgonyát, a megmosott, felszeletelt paprikát, és felöntjük a vízzel.
Tyúkhúsleveskockával, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és puhára főzzük.
Közben a tejfölt 1 dl leveslével és a liszttel simára keverjük, és a levest besűrűsítjük vele.
10 percnyi forralás után belekeverjük a megmosott és felaprított petrezselymet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »