Gombás-paprikás burgonyaleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg gomba
- 2 közepes paprika
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 db leveskocka (tyúkhús)
- 3 csapott ek finomliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 l víz
Elkészítése:
Olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Beletesszük a szeletelt gombát, és fedő alatt saját levében puhára pároljuk.
Amikor a gomba megsült, beletesszük a megpucolt, kockára vágott burgonyát, a megmosott, felszeletelt paprikát, és felöntjük a vízzel.
Tyúkhúsleveskockával, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és puhára főzzük.
Közben a tejfölt 1 dl leveslével és a liszttel simára keverjük, és a levest besűrűsítjük vele.
10 percnyi forralás után belekeverjük a megmosott és felaprított petrezselymet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


