Gombás-paprikás burgonyaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gombás-paprikás burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg gomba
  • 2 közepes paprika
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 2 db leveskocka (tyúkhús)
  • 3 csapott ek finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 l víz

Elkészítése:

Olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát.

Beletesszük a szeletelt gombát, és fedő alatt saját levében puhára pároljuk.

Amikor a gomba megsült, beletesszük a megpucolt, kockára vágott burgonyát, a megmosott, felszeletelt paprikát, és felöntjük a vízzel.

Tyúkhúsleveskockával, sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és puhára főzzük.

Közben a tejfölt 1 dl leveslével és a liszttel simára keverjük, és a levest besűrűsítjük vele.

10 percnyi forralás után belekeverjük a megmosott és felaprított petrezselymet.