Gombás lencseleves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg lencse
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- 4 babérlevél
- 1 gombakonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
A lencsét előző éjjel beáztatjuk bő vízbe, majd másnap leszűrjük.
Egy közepes fazékban vízzel felöntve félpuhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet, a felkarikázott sárgarépát, a zúzott fokhagymát.
Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, megsütjük rajta a gombaszeleteket, majd ezt is a leveshez adjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük 2 dl vízzel, és folyamatos keverés mellett berántjuk vele a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »