Gombás krumplileves recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg krumpli
- 2 nagy csiperke gomba
- 1 mk szárított vargánya
- 1 fej vöröshagyma
- zeller zöld
- petrezselyemzöld
- 1 ek olaj
- 1 ek rozsliszt
- 1 kk pirospaprika
- só
- bors
Elkészítése:
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk a lisztet, egy kicsit összekeverjük. Rászórjuk a pirospaprikát, és felengedjük vízzel.
Hozzáadjuk a gombát, a vargányaport, megfűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, petrezselymet és zeller zöldet adunk hozzá.
Hozzáadjuk a felkockázott krumplit is, és addig főzzük, amíg megpuhul.
20 perc alatt egy tartalmas és ízletes leves kerül az asztalra.
Jó étvágyat!
A gombás krumplileves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »


