Gombás krumplileves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg krumpli
  • 2 nagy csiperke gomba
  • 1 mk szárított vargánya
  • 1 fej vöröshagyma
  • zeller zöld
  • petrezselyemzöld
  • 1 ek olaj
  • 1 ek rozsliszt
  • 1 kk pirospaprika
  • bors

Elkészítése:

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd  rászórjuk a lisztet, egy kicsit összekeverjük. Rászórjuk a pirospaprikát, és felengedjük vízzel.

Hozzáadjuk a  gombát, a vargányaport, megfűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, petrezselymet és zeller zöldet adunk hozzá.

Hozzáadjuk a felkockázott krumplit is, és addig főzzük, amíg megpuhul.

20 perc alatt egy tartalmas és ízletes leves kerül az asztalra.

Jó étvágyat!