Gombás kolbászos burgonyaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér
- 25 dkg gomba
- 1 szál paraszt kolbász
- 50 dkg burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kanál pirospaprika
- 1 kk só
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 kevés ételízesítő
- 2 szál zeller zöld
- 5 dkg betű tészta
Elkészítése:
A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket, kolbászt karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre
Belerakjuk a burgonyát, kolbászt és a zeller zöldet majd készre főzzük. A végén öntjük hozzá a tejszínt, amivel egyet forralunk rajta.
Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én betű tésztát tettem bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »