Gombás kolbászos burgonyaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér
- 25 dkg gomba
- 1 szál paraszt kolbász
- 50 dkg burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kanál pirospaprika
- 1 kk só
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 kevés ételízesítő
- 2 szál zeller zöld
- 5 dkg betű tészta
Elkészítése:
A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket, kolbászt karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre
Belerakjuk a burgonyát, kolbászt és a zeller zöldet majd készre főzzük. A végén öntjük hozzá a tejszínt, amivel egyet forralunk rajta.
Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én betű tésztát tettem bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »