Gombás kolbászos burgonyaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér
- 25 dkg gomba
- 1 szál paraszt kolbász
- 50 dkg burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kanál pirospaprika
- 1 kk só
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 kevés ételízesítő
- 2 szál zeller zöld
- 5 dkg betű tészta
Elkészítése:
A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket, kolbászt karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre
Belerakjuk a burgonyát, kolbászt és a zeller zöldet majd készre főzzük. A végén öntjük hozzá a tejszínt, amivel egyet forralunk rajta.
Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én betű tésztát tettem bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »


