Gombaraguleves daragaluskával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 10 dkg csiperke gomba
- 4-5 szelet szárított vargánya
- 1 zöldhagyma
- 40 dkg vegyes zöldség
(sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, bármi) - petrezselyemzöld
- lestyánlevél
- 1 paradicsom
- 0,5 paprika
- só
- bors
- 1 ek olaj
Daragaluska:
- 1 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott ek búzadara
- pici só
Elkészítése:
A zöldhagymát és a paprikát apróra kockázzuk, a gombát és a többi zöldséget felszeleteljük. Olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a gombát, és a borsó kivételével a többi zöldséget. Kissé elkeverjük, majd rádobjuk a csíkokra vágott (vagy kockázott) csirkemellet. Aprított petrezselyemzöldet szórunk rá és a hús fehéredéséig kevergetve pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lestyánlevelet és a paradicsomot, majd vízzel felengedjük. Tartalék lángon főzzük. Ha a zöldségek és a hús is puha, beletesszük a zöldborsót, és közben elkészítjük a galuskát.
Daragaluska készítése:
A tojást szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. Beletesszük a tojássárgáját, és kanalanként hozzákeverjük a búzadarát is. Közepes állagúra lazán összekeverjük, és 10 percet pihentetjük.
Egy kanalat belemártunk a forró levesbe, majd a galuskából kimérünk egy kanálnyit, és beleeresztjük. Minden galuska előtt mártsuk meg a kanalat, hogy ne ragadjon rá a galuska. Tartalék lángon kb. 5 percet főzzük még a galuskákat úgy, hogy 2-3 percre lefedjük a lábast.
Melegen tálaljuk.
Tipp:
Ha szeretnénk a levest másnapra eltenni, akkor a galuskákat érdemes külön vízben főzni. Ilyenkor szoktam tenni a főzővízbe egy kis ételízesítőt tenni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »