Gombaleves recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg gomba
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- kevés pirospaprika
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- kevés tej
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk.
Kevés olajbon megdinszteljük a zöldséget, hozzáadjuk a pirospaprikát és ha ezzel meg vagyunk hozzátesszük a gombát. Sózzuk és kb 1 liter vízzel felöntjük.
Amikor megfőttek a zöldségek elkészítsük az eresztéket a tejből és lisztből és hozzáöntjük a leveshez és jól összefőzzük, majd a végén a tejfölt elkeverjük egy kis levessel és hozzáadjuk a leveshez, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

