Gombaleves recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg gomba
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- kevés pirospaprika
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- kevés tej
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk.
Kevés olajbon megdinszteljük a zöldséget, hozzáadjuk a pirospaprikát és ha ezzel meg vagyunk hozzátesszük a gombát. Sózzuk és kb 1 liter vízzel felöntjük.
Amikor megfőttek a zöldségek elkészítsük az eresztéket a tejből és lisztből és hozzáöntjük a leveshez és jól összefőzzük, majd a végén a tejfölt elkeverjük egy kis levessel és hozzáadjuk a leveshez, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

