Gombaleves recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg gomba
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- kevés pirospaprika
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- kevés tej
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk.
Kevés olajbon megdinszteljük a zöldséget, hozzáadjuk a pirospaprikát és ha ezzel meg vagyunk hozzátesszük a gombát. Sózzuk és kb 1 liter vízzel felöntjük.
Amikor megfőttek a zöldségek elkészítsük az eresztéket a tejből és lisztből és hozzáöntjük a leveshez és jól összefőzzük, majd a végén a tejfölt elkeverjük egy kis levessel és hozzáadjuk a leveshez, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »