Gombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg gomba
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • kevés pirospaprika
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • kevés tej
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk.

Kevés olajbon megdinszteljük a zöldséget, hozzáadjuk a pirospaprikát és ha ezzel meg vagyunk hozzátesszük a gombát. Sózzuk és kb 1 liter vízzel felöntjük.

Amikor megfőttek a zöldségek elkészítsük az eresztéket a tejből és lisztből és hozzáöntjük a leveshez és jól összefőzzük, majd a végén a tejfölt elkeverjük egy kis levessel és hozzáadjuk a leveshez, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és tálaljuk.