Gombakrémleves, friss kakukkfűvel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg barna csiperkegomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- 1 liter húsleves alaplé
- 5 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- néhány kakukkfű levél
- só, bors
Elkészítése:
A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. Egy nagyobb maréknyit félreteszünk, amit megpirítva levesbetétként használunk.
A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk
A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és kevés ideig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral.
Mikor kiforr a bor, hozzáadjuk az alaplevet és puhára főzzük a gombát.
Botmixerrel simára mixeljük, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. A félretett gombaszeleteket pici vajon megpirítjuk.
Tálaláskor a levesbe teszünk néhány pirított gombaszeletet kevés habbá vert tejszínt, meghintjük aprított kakukkfűvel és nagyon pici, reszelt citromhéjjal szórjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.