Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombakrémleves, friss kakukkfűvel recept

Gombakrémleves, friss kakukkfűvel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó


  • Hozzávalók:

    • 50 dkg barna csiperkegomba
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 dl tejszín
    • 1 liter húsleves alaplé
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl száraz fehérbor
    • néhány kakukkfű levél
    • só, bors

    Elkészítése:

    A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. Egy nagyobb maréknyit félreteszünk, amit megpirítva levesbetétként használunk.

    A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk

    A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és kevés ideig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral.

    Mikor kiforr a bor, hozzáadjuk az alaplevet és puhára főzzük a gombát.

    Botmixerrel simára mixeljük, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. A félretett gombaszeleteket pici vajon megpirítjuk.

    Tálaláskor a levesbe teszünk néhány pirított gombaszeletet kevés habbá vert tejszínt, meghintjük aprított kakukkfűvel és nagyon pici, reszelt citromhéjjal szórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek