Gombakrémleves, friss kakukkfűvel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg barna csiperkegomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • néhány kakukkfű levél
  • só, bors

Elkészítése:

A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. Egy nagyobb maréknyit félreteszünk, amit megpirítva levesbetétként használunk.

A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk

A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és kevés ideig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral.

Mikor kiforr a bor, hozzáadjuk az alaplevet és puhára főzzük a gombát.

Botmixerrel simára mixeljük, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. A félretett gombaszeleteket pici vajon megpirítjuk.

Tálaláskor a levesbe teszünk néhány pirított gombaszeletet kevés habbá vert tejszínt, meghintjük aprított kakukkfűvel és nagyon pici, reszelt citromhéjjal szórjuk.