Gombakrémleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A leveshez:
- 500 g vargánya gomba
- 2-3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- kb 2 csipet só
- 1 mk piros paprika
- 1 nagy késhegynyi őrölt fehér bors
- 2-3 db sárgarépa reszelve
- 2-3 db nagyobb burgonya vékonyra szeletelve
- 2 dl főzőtejszín
A díszítéshez:
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk,megszórjuk piros paprikával. A gombát,sárgarépát,burgonyát a hagymára tesszük. Majd annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.