Gomba leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 ek zsír
- 1 fej hagyma
- 50 dkg gomba
- 2 ek ételízesítő
- 1 ek finom liszt
- 1 marék zöldpetrezselyem
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál borsikafű
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A gombát megtisztítom és felszeletelem. A hagymát felaprítom és a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a gombát, borsikafüvet, megsózom és addig pirítom, még zsírjára sül.
Ekkor megszórom liszttel, megpirítom, majd félrehúzom a tűzről meghintem pirospaprikával, elkeverem. Felöntöm vízzel, hozzáadom az ételízesítőt. Ha szükséges sózom és fél óráig főzöm.
Ha megpuhult a gomba levestésztát, vagy vajas galuskát főzök bele. Ezután megszórom friss aprított petrezselyemmel. Tálaláskor tejfölt kínálok mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

