Gölödin leves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 levél zeller vagy zellergumó
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek olaj
- 2 marhahúsleves kocka
- 1 tk ételízesítő
A gombóchoz:
- 40 dkg főtt, áttört burgonya
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek finomliszt
Elkészítése:
Először a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük a levét és félretesszük.
A krumplit összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából.
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, 2-3 dl vízzel felöntjük. Beletesszük a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a leves kockát, paprika krémet és az ételízesítőt is. Fűszerezzük sóval és borssal.
A leszűrt krumpli levét hozzáöntjük, amikor megpuhultak a zöldségfélék és a gombócokat belefőzzük. Amikor feljön a leves tetejére, 2-3 perc múlva készen van.
Finom, gyors leves.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.