Gölödin leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 levél zeller vagy zellergumó
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek olaj
- 2 marhahúsleves kocka
- 1 tk ételízesítő
A gombóchoz:
- 40 dkg főtt, áttört burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek finomliszt
Elkészítése:
Először a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük a levét és félretesszük.
A krumplit összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából.
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, 2-3 dl vízzel felöntjük. Beletesszük a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a leves kockát, paprika krémet és az ételízesítőt is. Fűszerezzük sóval és borssal.
A leszűrt krumpli levét hozzáöntjük, amikor megpuhultak a zöldségfélék és a gombócokat belefőzzük. Amikor feljön a leves tetejére, 2-3 perc múlva készen van.
Finom, gyors leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »