Gölödin leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 levél zeller vagy zellergumó
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek olaj
- 2 marhahúsleves kocka
- 1 tk ételízesítő
A gombóchoz:
- 40 dkg főtt, áttört burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek finomliszt
Elkészítése:
Először a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük a levét és félretesszük.
A krumplit összetörjük, hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából.
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon átfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, 2-3 dl vízzel felöntjük. Beletesszük a megtisztított, karikákra vágott zöldségeket, a fokhagymát, a leves kockát, paprika krémet és az ételízesítőt is. Fűszerezzük sóval és borssal.
A leszűrt krumpli levét hozzáöntjük, amikor megpuhultak a zöldségfélék és a gombócokat belefőzzük. Amikor feljön a leves tetejére, 2-3 perc múlva készen van.
Finom, gyors leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »