Gesztenyekrémleves recept
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 3 evőkanál méz
- 1 dl rum
- 10 dkg mazsola
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A mazsolát beáztatjuk fél dl rumba, majd leszűrjük.
A gesztenyét összetörjük. A pudingport kevés tejjel kikeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk. A gesztenyét is beletesszük, ízesítjük a mézzel és fél dl rummal, majd lassú tűzön sűrűre főzzük.
A habtejszínt a vaníliás cukrokkal keményre verjük. Az elkészült levest a rumos mazsolával és tejszínhab galuskákkal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

