Gesztenyekrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyekrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 3 evőkanál méz
  • 1 dl rum
  • 10 dkg mazsola
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A mazsolát beáztatjuk fél dl rumba, majd leszűrjük.

A gesztenyét összetörjük. A pudingport kevés tejjel kikeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk. A gesztenyét is beletesszük, ízesítjük a mézzel és fél dl rummal, majd lassú tűzön sűrűre főzzük.

A habtejszínt a vaníliás cukrokkal keményre verjük. Az elkészült levest a rumos mazsolával és tejszínhab galuskákkal tálaljuk.