Galuskás gombaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Leveshez:
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- 4 ek napraforgó olaj
Galuskához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 3 dl víz
Elkészítése:
Felhevített olajon megpirítjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Felöntjük a vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a szeletelt gombát és a felaprított petrezselymet.
A galuska hozzávalóit csomómentesre keverjük, és beleszaggatjuk a levesbe. Amikor feljött a leves tetejére, belekeverjük a tejfölt, és tálaljuk.
A galuskás gombaleves kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 63 kcal
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.