Galuskás gombaleves recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- 4 ek napraforgó olaj
Galuskához:
- 30 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 3 dl víz
Elkészítése:
Felhevített olajon megpirítjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Felöntjük a vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a szeletelt gombát és a felaprított petrezselymet.
A galuska hozzávalóit csomómentesre keverjük, és beleszaggatjuk a levesbe. Amikor feljött a leves tetejére, belekeverjük a tejfölt, és tálaljuk.
A galuskás gombaleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »