Fűszeres-pudingos almaleves recept

Hozzávalók:
- 7 közepes darab alma
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- cukor ízlés szerint (nálam 3-4 ek, elég savanykásak voltak az almák)
- 0,5 tasak vaníliás pudingpor
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Vízzel felengedjük, hozzáadjuk a sót, cukrokat, fahéjat, szerecsendiót és puhára főzzük.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejföllel, majd a levesből mert pár ek forró lével felhígítjuk és folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felforrni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »