Fűszeres-pudingos almaleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 7 közepes darab alma
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- cukor ízlés szerint (nálam 3-4 ek, elég savanykásak voltak az almák)
- 0,5 tasak vaníliás pudingpor
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Vízzel felengedjük, hozzáadjuk a sót, cukrokat, fahéjat, szerecsendiót és puhára főzzük.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejföllel, majd a levesből mert pár ek forró lével felhígítjuk és folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felforrni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.