Fűszeres-pudingos almaleves recept
Hozzávalók:
- 7 közepes darab alma
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- cukor ízlés szerint (nálam 3-4 ek, elég savanykásak voltak az almák)
- 0,5 tasak vaníliás pudingpor
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Vízzel felengedjük, hozzáadjuk a sót, cukrokat, fahéjat, szerecsendiót és puhára főzzük.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejföllel, majd a levesből mert pár ek forró lével felhígítjuk és folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felforrni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

