Fűszeres körte krémleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 nagyobb, érett körte
- 1 tk citromlé
- 2 ek cukor
- nagy csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 0,5 kk őrölt szegfűszeg
- 1 púpos ek vaníliás pudingpor
- 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A körtéket alaposan megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, héjukat levágjuk. A gyümölcshúst nagyobb darabokra szeljük.
Egy fazékban annyi vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Meghintjük a sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és puhára főzzük. Rúd mixerrel pürésítjük.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. A leves levéből a tejszínbe kanalazunk, hogy ne legyen hideg, majd a levesbe öntjük. Hagyjuk felforrni.
Langyosan, vagy jól lehűtve, fahéjjal megszórva kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.