Fűszeres körte krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb, érett körte
  • 1 tk citromlé
  • 2 ek cukor
  • nagy csipet só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0,5 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 púpos ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A körtéket alaposan megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, héjukat levágjuk. A gyümölcshúst nagyobb darabokra szeljük.

Egy fazékban annyi vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Meghintjük a sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és puhára főzzük. Rúd mixerrel pürésítjük.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. A leves levéből a tejszínbe kanalazunk, hogy ne legyen hideg, majd a levesbe öntjük. Hagyjuk felforrni.

Langyosan, vagy jól lehűtve, fahéjjal megszórva kínáljuk.