Füstös raguleves recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 2 sárgarépa
- fél fej hagyma
- 1 vastag szelet füstölt szalonna – lehetőleg húsos
- zöldborsó
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt
- só
- bors
- tárkony
- zsázsa
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkemellet és füstölt szalonnát felkockáztam, a hagymát és sárgarépát szeleteltem.
Kevés zsiradékot hevítettem ebbe tettem a szalonnát és a hagymát. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott beleöntöttem a csirkemelleket is. Fehéredésig pirítottam, majd megfűszereztem és forró vízzel felengedtem.
Lassú tűzön főztem nagyjából fél órát, a csirkemellnek nem kell sok. A lisztes tejföllel már csak be kellett habarni, és el is készült. Ha nagyon konvencionálisak akarnák lenni, némi frissen facsart citromlevet is adjuk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »