Füstös raguleves recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 2 sárgarépa
- fél fej hagyma
- 1 vastag szelet füstölt szalonna – lehetőleg húsos
- zöldborsó
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt
- só
- bors
- tárkony
- zsázsa
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkemellet és füstölt szalonnát felkockáztam, a hagymát és sárgarépát szeleteltem.
Kevés zsiradékot hevítettem ebbe tettem a szalonnát és a hagymát. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott beleöntöttem a csirkemelleket is. Fehéredésig pirítottam, majd megfűszereztem és forró vízzel felengedtem.
Lassú tűzön főztem nagyjából fél órát, a csirkemellnek nem kell sok. A lisztes tejföllel már csak be kellett habarni, és el is készült. Ha nagyon konvencionálisak akarnák lenni, némi frissen facsart citromlevet is adjuk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

