Füstös raguleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 2 sárgarépa
- fél fej hagyma
- 1 vastag szelet füstölt szalonna – lehetőleg húsos
- zöldborsó
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt
- só
- bors
- tárkony
- zsázsa
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítése:
A csirkemellet és füstölt szalonnát felkockáztam, a hagymát és sárgarépát szeleteltem.
Kevés zsiradékot hevítettem ebbe tettem a szalonnát és a hagymát. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott beleöntöttem a csirkemelleket is. Fehéredésig pirítottam, majd megfűszereztem és forró vízzel felengedtem.
Lassú tűzön főztem nagyjából fél órát, a csirkemellnek nem kell sok. A lisztes tejföllel már csak be kellett habarni, és el is készült. Ha nagyon konvencionálisak akarnák lenni, némi frissen facsart citromlevet is adjuk hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.