Füstös raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 2 sárgarépa
  • fél fej hagyma
  • 1 vastag szelet füstölt szalonna – lehetőleg húsos
  • zöldborsó
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek liszt
  • bors
  • tárkony
  • zsázsa
  • provence-i fűszerkeverék

Elkészítése:
A csirkemellet és füstölt szalonnát felkockáztam, a hagymát és sárgarépát szeleteltem.

Kevés zsiradékot hevítettem ebbe tettem a szalonnát és a hagymát. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott beleöntöttem a csirkemelleket is. Fehéredésig pirítottam, majd megfűszereztem és forró vízzel felengedtem.

Lassú tűzön főztem nagyjából fél órát, a csirkemellnek nem kell sok. A lisztes tejföllel már csak be kellett habarni, és el is készült. Ha nagyon konvencionálisak akarnák lenni, némi frissen facsart citromlevet is adjuk hozzá.