Füstölthúsos fehérbableves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg füstölt sertés bordaporc
- 30 dkg füstölt főtt tarja
- 30 dkg fehérbab
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db zöldpaprika
- 2 szál sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- kb. 4 liter víz
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- 2 db gulyásleveskocka
- „Erős Pista”erős paprika (ízlés szerint)
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján megpirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemege paprikával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertésbordaporcot, és füstölt tarját, majd átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, majd felengedjük vízzel. Beletesszük a gulyásleves kockát, az erős paprikát, a zöldpaprikát, a sárgarépát, a petrezselymet, a babot és addig főzzük amíg a hús és a bab megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

