Füstölthúsos fehérbableves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg füstölt sertés bordaporc
- 30 dkg füstölt főtt tarja
- 30 dkg fehérbab
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 db zöldpaprika
- 2 szál sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- kb. 4 liter víz
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- 2 db gulyásleveskocka
- „Erős Pista”erős paprika (ízlés szerint)
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján megpirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemege paprikával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertésbordaporcot, és füstölt tarját, majd átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, majd felengedjük vízzel. Beletesszük a gulyásleves kockát, az erős paprikát, a zöldpaprikát, a sárgarépát, a petrezselymet, a babot és addig főzzük amíg a hús és a bab megpuhul.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.