Füstölthúsos fehérbableves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg füstölt sertés bordaporc
  • 30 dkg füstölt főtt tarja
  • 30 dkg fehérbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • kb. 4 liter víz
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 2 db gulyásleveskocka
  • „Erős Pista”erős paprika (ízlés szerint)

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján megpirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemege paprikával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertésbordaporcot, és füstölt tarját, majd átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, majd felengedjük vízzel. Beletesszük a gulyásleves kockát, az erős paprikát, a zöldpaprikát, a sárgarépát, a petrezselymet, a babot és addig főzzük amíg a hús és a bab megpuhul.