Füstölt ízű sárgaborsókrém-leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 10 dkg száraz sárgaborsó
- 1 vöröshagyma
- 3 babérlevél
- 1 mk őrölt fehér bors
- 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna (vagy szalonnabőrke, esetleg sonka)
- 1 dl tejszín
- 1 kk csilipaprika
Elkészítése:
A sárgaborsót megmossuk és éjszakára beáztatjuk.
A vöröshagymát tisztítás után apró kockára vágjuk, és 2 evőkanál olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a csilipaprikát, a borsot, a babért, majd felöntjük 1 liter vízzel. A borsót újra átmossuk, majd beletesszük a fűszeres vízbe, és jól elkeverjük.
A szalonnát 3 darabra vágjuk és beletesszük a levesbe. Lassú lángon puhára főzzük. Vegyük ki belőle a szalonnát és a babért, majd botmixerrel pürésítsük. A tejszínt elkeverjük benne, és utánasózunk ha szükséges.
A szalonnát apróra vágjuk, és a leveshez kínáljuk, vagy levesgyönggyel koronázzuk meg a csészékben.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.