Frankfuri leves recept

Hozzávalók:
- 5-6 db kisebb sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 1-2 db vöröshagyma
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 db közepes burgonya
- 1 db zellergumó
- 5 pár baromfivirsli
- 4 evőkanál olívaolaj
- ételízesítő
- bors
- őrölt pirospaprika
- majoránna
- 1 kis pohár 12%-os tejföl
- 2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:
A kockára vágott hagymá(ka)t olajon üvegesre pirítom, rádobom a karikára vágott répát és a gyökeret, és kicsit összepárolom. Sajtreszelőn lereszelem a fokhagymákat (intenzívebb lesz az illóolaj tartalma, mintha présen átnyomnám), és a csíkokra vágott kelkáposztával együtt az edénybe teszem. Pár percig kevergetem, míg a káposzta kicsit összeesik, aztán felöntöm vízzel, és hozzáadom a felkockázott krumplikat és a negyedelt zellergumót. Ételízesítővel, borssal, majorannával fűszerezem.
Mikor a krumpli és a répa megfőtt, habarást készítek: a tejfölt, a keményítőt és a pirospaprikát összekeverem, és a forrásban lévő leveshez lassan hozzákevergetem. Utána az előzőleg karikára vágott és pici olajon megsütött virsliket beledobálom, pár perc alatt összefőzöm az egészet. Tálaláskor még adhatunk hozzá tejfölt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »