Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfuri leves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 5-6 db kisebb sárgarépa
    • 3 db fehérrépa
    • 1-2 db vöröshagyma
    • 1 kisebb fej kelkáposzta
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 2 db közepes burgonya
    • 1 db zellergumó
    • 5 pár baromfivirsli
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • ételízesítő
    • bors
    • őrölt pirospaprika
    • majoránna
    • 1 kis pohár 12%-os tejföl
    • 2 evőkanál étkezési keményítő

    Elkészítése:
    A kockára vágott hagymá(ka)t olajon üvegesre pirítom, rádobom a karikára vágott répát és a gyökeret, és kicsit összepárolom. Sajtreszelőn lereszelem a fokhagymákat (intenzívebb lesz az illóolaj tartalma, mintha présen átnyomnám), és a csíkokra vágott kelkáposztával együtt az edénybe teszem. Pár percig kevergetem, míg a káposzta kicsit összeesik, aztán felöntöm vízzel, és hozzáadom a felkockázott krumplikat és a negyedelt zellergumót. Ételízesítővel, borssal, majorannával fűszerezem.

    Mikor a krumpli és a répa megfőtt, habarást készítek: a tejfölt, a keményítőt és a pirospaprikát összekeverem, és a forrásban lévő leveshez lassan hozzákevergetem. Utána az előzőleg karikára vágott és pici olajon megsütött virsliket beledobálom, pár perc alatt összefőzöm az egészet. Tálaláskor még adhatunk hozzá tejfölt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá