Hozzávalók:
Elkészítése:
A kockára vágott hagymá(ka)t olajon üvegesre pirítom, rádobom a karikára vágott répát és a gyökeret, és kicsit összepárolom. Sajtreszelőn lereszelem a fokhagymákat (intenzívebb lesz az illóolaj tartalma, mintha présen átnyomnám), és a csíkokra vágott kelkáposztával együtt az edénybe teszem. Pár percig kevergetem, míg a káposzta kicsit összeesik, aztán felöntöm vízzel, és hozzáadom a felkockázott krumplikat és a negyedelt zellergumót. Ételízesítővel, borssal, majorannával fűszerezem.
Mikor a krumpli és a répa megfőtt, habarást készítek: a tejfölt, a keményítőt és a pirospaprikát összekeverem, és a forrásban lévő leveshez lassan hozzákevergetem. Utána az előzőleg karikára vágott és pici olajon megsütött virsliket beledobálom, pár perc alatt összefőzöm az egészet. Tálaláskor még adhatunk hozzá tejfölt.