Frankfuri leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 5-6 db kisebb sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1-2 db vöröshagyma
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • 1 db zellergumó
  • 5 pár baromfivirsli
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ételízesítő
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • 1 kis pohár 12%-os tejföl
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítése:
A kockára vágott hagymá(ka)t olajon üvegesre pirítom, rádobom a karikára vágott répát és a gyökeret, és kicsit összepárolom. Sajtreszelőn lereszelem a fokhagymákat (intenzívebb lesz az illóolaj tartalma, mintha présen átnyomnám), és a csíkokra vágott kelkáposztával együtt az edénybe teszem. Pár percig kevergetem, míg a káposzta kicsit összeesik, aztán felöntöm vízzel, és hozzáadom a felkockázott krumplikat és a negyedelt zellergumót. Ételízesítővel, borssal, majorannával fűszerezem.

Mikor a krumpli és a répa megfőtt, habarást készítek: a tejfölt, a keményítőt és a pirospaprikát összekeverem, és a forrásban lévő leveshez lassan hozzákevergetem. Utána az előzőleg karikára vágott és pici olajon megsütött virsliket beledobálom, pár perc alatt összefőzöm az egészet. Tálaláskor még adhatunk hozzá tejfölt.