Frankfurti leves recept
Hozzávalók:
- 10 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
- 1 fej vöröshagyma aprítva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsiradék
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 5 pár bécsi virsli (az aldi gm virsliét használtam)
- 3 burgonya
- 1 kis pohár lm tejföl
- 3 tk kukoricakeményítő
- só
- ízlés szerint őrölt köménymag
- 1 tk szódabikarbóna
Elkészítése:
A szalonnát a zsiradékon kisütöm, hozzáadom az aprított vöröshagymát és üvegesre pirítom.
A kelkáposztából kivágom a torzsáját, felszeletem a leveleket, majd a kockára vágott burgonyával és a reszelt fokhagymával a szalonnás hagymához adom. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, megsózom, megszórom őrölt köménnyel, hozzá adom a szódabikarbónát és fedő alatt puhára főzöm.
Ha a krumpli és a káposzta megpuhult, hozzáadom a felkarikázott virslit és további 10 percig főzöm.
A keményítőt fél deci hideg vízben feloldom, hozzákeverem a tejfölt, megszaporítom 2-3 evőkanál leves levével, majd az így kapott sűrítményt a leveshez keverem és összeforralom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

