Frankfurti leves recept

Hozzávalók:
- 10 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
- 1 fej vöröshagyma aprítva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsiradék
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 5 pár bécsi virsli (az aldi gm virsliét használtam)
- 3 burgonya
- 1 kis pohár lm tejföl
- 3 tk kukoricakeményítő
- só
- ízlés szerint őrölt köménymag
- 1 tk szódabikarbóna
Elkészítése:
A szalonnát a zsiradékon kisütöm, hozzáadom az aprított vöröshagymát és üvegesre pirítom.
A kelkáposztából kivágom a torzsáját, felszeletem a leveleket, majd a kockára vágott burgonyával és a reszelt fokhagymával a szalonnás hagymához adom. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, megsózom, megszórom őrölt köménnyel, hozzá adom a szódabikarbónát és fedő alatt puhára főzöm.
Ha a krumpli és a káposzta megpuhult, hozzáadom a felkarikázott virslit és további 10 percig főzöm.
A keményítőt fél deci hideg vízben feloldom, hozzákeverem a tejfölt, megszaporítom 2-3 evőkanál leves levével, majd az így kapott sűrítményt a leveshez keverem és összeforralom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »