Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsiradék
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 5 pár bécsi virsli (az aldi gm virsliét használtam)
  • 3 burgonya
  • 1 kis pohár lm tejföl
  • 3 tk kukoricakeményítő
  • ízlés szerint őrölt köménymag
  • 1 tk szódabikarbóna

Elkészítése:

A szalonnát a zsiradékon kisütöm, hozzáadom az aprított vöröshagymát és üvegesre pirítom.

A kelkáposztából kivágom a torzsáját, felszeletem a leveleket, majd a kockára vágott burgonyával és a reszelt fokhagymával a szalonnás hagymához adom. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, megsózom, megszórom őrölt köménnyel, hozzá adom a szódabikarbónát és fedő alatt puhára főzöm.

Ha a krumpli és a káposzta megpuhult, hozzáadom a felkarikázott virslit és további 10 percig főzöm.

A keményítőt fél deci hideg vízben feloldom, hozzákeverem a tejfölt, megszaporítom 2-3 evőkanál leves levével, majd az így kapott sűrítményt a leveshez keverem és összeforralom.

Jó étvágyat!