Frankfurti leves recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 6 db virsli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 ek liszt
- olaj
- pirospaprika
- majoránna
- só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megpároljuk. Két gerezd fokhagymát is megfuttatunk az olajon.
A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a hagymára rakjuk. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és feltesszük főni.
Míg fő elkészítjük a rántást, fokhagymával, kevés pirospaprikával ízesítjük. Miután kihűlt, tejföllel csomómentesen elkeverjük. A virsliket karikára vágjuk, olajon megpirítjuk és a már megpuhult káposztához adjuk és tovább főzzük pár percig.
Végezetül berántjuk a levest és jól kiforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »