Frankfurti leves recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 6 db virsli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 ek liszt
- olaj
- pirospaprika
- majoránna
- só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megpároljuk. Két gerezd fokhagymát is megfuttatunk az olajon.
A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a hagymára rakjuk. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és feltesszük főni.
Míg fő elkészítjük a rántást, fokhagymával, kevés pirospaprikával ízesítjük. Miután kihűlt, tejföllel csomómentesen elkeverjük. A virsliket karikára vágjuk, olajon megpirítjuk és a már megpuhult káposztához adjuk és tovább főzzük pár percig.
Végezetül berántjuk a levest és jól kiforraljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »