Frankfurti leves recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 6 db virsli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 ek liszt
- olaj
- pirospaprika
- majoránna
- só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megpároljuk. Két gerezd fokhagymát is megfuttatunk az olajon.
A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a hagymára rakjuk. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és feltesszük főni.
Míg fő elkészítjük a rántást, fokhagymával, kevés pirospaprikával ízesítjük. Miután kihűlt, tejföllel csomómentesen elkeverjük. A virsliket karikára vágjuk, olajon megpirítjuk és a már megpuhult káposztához adjuk és tovább főzzük pár percig.
Végezetül berántjuk a levest és jól kiforraljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »