Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 6 db virsli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3 ek liszt
  • olaj
  • pirospaprika
  • majoránna
  • bors

Elkészítése:

A vöröshagymát finomra vágjuk és olajon megpároljuk. Két gerezd fokhagymát is megfuttatunk az olajon.

A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a hagymára rakjuk. Annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és feltesszük főni.

Míg fő elkészítjük a rántást, fokhagymával, kevés pirospaprikával ízesítjük. Miután kihűlt, tejföllel csomómentesen elkeverjük. A virsliket karikára vágjuk, olajon megpirítjuk és a már megpuhult káposztához adjuk és tovább főzzük pár percig.

Végezetül berántjuk a levest és jól kiforraljuk.