Frankfurti leves recept
Hozzávalók:
- 40 dkg kelkáposzta
- 2-3 db burgonya
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk ételízesítő
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- őrölt paprika
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 2 ek olaj
- virsli
Elkészítése:
A káposztát leveleire szedjük, megmossuk, csíkokra vágjuk. A burgonyát hámozzuk, daraboljuk. A hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a káposztát. Kb 2-2,5 l vízzel felöntjük és hozzáadjuk a sót, ételízesítőt, köménymagot, fokhagymát. Addig főzzük amíg megpuhul a káposzta és a burgonya.
A lisztet és a tejfölt összekeverjük csomómentesre, borsot és paprikát adunk hozzá, majd elkeverjük a levesben.
A végén tesszük bele a karikára vágott virsliket, és még kb 10 percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

