Frankfurti leves recept
Hozzávalók:
- 40 dkg kelkáposzta
- 2-3 db burgonya
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk ételízesítő
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- őrölt paprika
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 2 ek olaj
- virsli
Elkészítése:
A káposztát leveleire szedjük, megmossuk, csíkokra vágjuk. A burgonyát hámozzuk, daraboljuk. A hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a káposztát. Kb 2-2,5 l vízzel felöntjük és hozzáadjuk a sót, ételízesítőt, köménymagot, fokhagymát. Addig főzzük amíg megpuhul a káposzta és a burgonya.
A lisztet és a tejfölt összekeverjük csomómentesre, borsot és paprikát adunk hozzá, majd elkeverjük a levesben.
A végén tesszük bele a karikára vágott virsliket, és még kb 10 percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

