Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves recept

Frankfurti leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg kelkáposzta
    • 2-3 db burgonya
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kk ételízesítő
    • őrölt bors
    • őrölt kömény
    • őrölt paprika
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 2 ek olaj
    • virsli

    Elkészítése:

    A káposztát leveleire szedjük, megmossuk, csíkokra vágjuk. A burgonyát hámozzuk, daraboljuk. A hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

    Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a káposztát. Kb 2-2,5 l vízzel felöntjük és hozzáadjuk a sót, ételízesítőt, köménymagot, fokhagymát. Addig főzzük amíg megpuhul a káposzta és a burgonya.

    A lisztet és a tejfölt összekeverjük csomómentesre, borsot és paprikát adunk hozzá, majd elkeverjük a levesben.

    A végén tesszük bele a karikára vágott virsliket, és még kb 10 percig főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá