Frankfurti leves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg kelkáposzta
- 2-3 db burgonya
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk ételízesítő
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- őrölt paprika
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 2 ek olaj
- virsli
Elkészítése:
A káposztát leveleire szedjük, megmossuk, csíkokra vágjuk. A burgonyát hámozzuk, daraboljuk. A hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a káposztát. Kb 2-2,5 l vízzel felöntjük és hozzáadjuk a sót, ételízesítőt, köménymagot, fokhagymát. Addig főzzük amíg megpuhul a káposzta és a burgonya.
A lisztet és a tejfölt összekeverjük csomómentesre, borsot és paprikát adunk hozzá, majd elkeverjük a levesben.
A végén tesszük bele a karikára vágott virsliket, és még kb 10 percig főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »