Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg kelkáposzta
  • 2-3 db burgonya
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk ételízesítő
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • őrölt paprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • virsli

Elkészítése:

A káposztát leveleire szedjük, megmossuk, csíkokra vágjuk. A burgonyát hámozzuk, daraboljuk. A hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a káposztát. Kb 2-2,5 l vízzel felöntjük és hozzáadjuk a sót, ételízesítőt, köménymagot, fokhagymát. Addig főzzük amíg megpuhul a káposzta és a burgonya.

A lisztet és a tejfölt összekeverjük csomómentesre, borsot és paprikát adunk hozzá, majd elkeverjük a levesben.

A végén tesszük bele a karikára vágott virsliket, és még kb 10 percig főzzük.