Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves recept

Frankfurti leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 fej kelkáposzta
    • 1/2 kg krumpli
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 1 teáskanál ételízesítő
    • 1 db paradicsom
    • 1 db sárga paprika
    • 1 teáskanál só
    • 1 mokkáskanál köménymag
    • 1 mokkáskanál őrölt bors
    • 2-3 evőkanál liszt
    • 2 pár virsli
    • 1 nagy pohár tejföl

    Elkészítése:

    A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, és apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

    A kelkáposztát a krumplival együtt vízben feltesszük főni. A vöröshagymát is felszeleteljük, valamint a sót, ételízesítőt, 2 db marhahúsleves-kockát, őrölt köményt és a zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot, sót hozzáadjuk. Miközben a leves fő, a virsliket 1 cm vastagon felkarikázzuk. Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli.

    A tejfölt kevés liszttel, vízzel simára keverjük. Beletesszük a virslikarikákat, pirospaprikával megszórjuk, valamint a tejfölös habarékot hozzáadjuk és felforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá