Frankfurti leves recept
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 1/2 kg krumpli
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 db paradicsom
- 1 db sárga paprika
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 2-3 evőkanál liszt
- 2 pár virsli
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, és apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
A kelkáposztát a krumplival együtt vízben feltesszük főni. A vöröshagymát is felszeleteljük, valamint a sót, ételízesítőt, 2 db marhahúsleves-kockát, őrölt köményt és a zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot, sót hozzáadjuk. Miközben a leves fő, a virsliket 1 cm vastagon felkarikázzuk. Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli.
A tejfölt kevés liszttel, vízzel simára keverjük. Beletesszük a virslikarikákat, pirospaprikával megszórjuk, valamint a tejfölös habarékot hozzáadjuk és felforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

