Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 1/2 kg krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 db paradicsom
  • 1 db sárga paprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2 pár virsli
  • 1 nagy pohár tejföl

Elkészítése:

A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, és apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

A kelkáposztát a krumplival együtt vízben feltesszük főni. A vöröshagymát is felszeleteljük, valamint a sót, ételízesítőt, 2 db marhahúsleves-kockát, őrölt köményt és a zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot, sót hozzáadjuk. Miközben a leves fő, a virsliket 1 cm vastagon felkarikázzuk. Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli.

A tejfölt kevés liszttel, vízzel simára keverjük. Beletesszük a virslikarikákat, pirospaprikával megszórjuk, valamint a tejfölös habarékot hozzáadjuk és felforraljuk.