Frankfurti leves recept
Hozzávalók:
- kelkáposzta
- krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk ételízesítő
- 1 db paradicsom
- 1 db sárga paprika
- 1 tk só
- 1 mk köménymag
- 1 mk őrölt bors
- liszt
- virsli
- tejföl
Elkészítése:
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A kelkáposztát a krumplival együtt vízben feltesszük főni. A vöröshagymát is felszeleteljük és hozzáadjuk, valamint a sót, ételízesítőt, 2 db marhahúskockát, őrölt köményt és a zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot, sót is hozzáadjuk. Miközben a leves fő, a virslit felkarikázzuk 1 cm vastagra. Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli. A tejfölt kevés liszttel ,vízzel simára keverjük. Beletesszük a virslikarikákat, valamint a tejfölös habarást és felforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

