Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves recept

Frankfurti leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • kelkáposzta
    • krumpli
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk ételízesítő
    • 1 db paradicsom
    • 1 db sárga paprika
    • 1 tk só
    • 1 mk köménymag
    • 1 mk őrölt bors
    • liszt
    • virsli
    • tejföl

    Elkészítése:
    A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A kelkáposztát a krumplival együtt vízben feltesszük főni. A vöröshagymát is felszeleteljük és hozzáadjuk, valamint a sót, ételízesítőt, 2 db marhahúskockát, őrölt köményt és a zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot, sót is hozzáadjuk. Miközben a leves fő, a virslit felkarikázzuk 1 cm vastagra. Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli. A tejfölt kevés liszttel ,vízzel simára keverjük. Beletesszük a virslikarikákat, valamint a tejfölös habarást és felforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá