Frankfurti leves recept

Hozzávalók:
- kelkáposzta
- krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk ételízesítő
- 1 db paradicsom
- 1 db sárga paprika
- 1 tk só
- 1 mk köménymag
- 1 mk őrölt bors
- liszt
- virsli
- tejföl
Elkészítése:
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A kelkáposztát a krumplival együtt vízben feltesszük főni. A vöröshagymát is felszeleteljük és hozzáadjuk, valamint a sót, ételízesítőt, 2 db marhahúskockát, őrölt köményt és a zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot, sót is hozzáadjuk. Miközben a leves fő, a virslit felkarikázzuk 1 cm vastagra. Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli. A tejfölt kevés liszttel ,vízzel simára keverjük. Beletesszük a virslikarikákat, valamint a tejfölös habarást és felforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »