Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • kelkáposzta
  • krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 db paradicsom
  • 1 db sárga paprika
  • 1 tk só
  • 1 mk köménymag
  • 1 mk őrölt bors
  • liszt
  • virsli
  • tejföl

Elkészítése:
A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra daraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A kelkáposztát a krumplival együtt vízben feltesszük főni. A vöröshagymát is felszeleteljük és hozzáadjuk, valamint a sót, ételízesítőt, 2 db marhahúskockát, őrölt köményt és a zúzott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, borsot, sót is hozzáadjuk. Miközben a leves fő, a virslit felkarikázzuk 1 cm vastagra. Kb. 30 perc alatt megpuhul a káposzta és a krumpli. A tejfölt kevés liszttel ,vízzel simára keverjük. Beletesszük a virslikarikákat, valamint a tejfölös habarást és felforraljuk.