Frankfurti leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kis fej kelkáposzta
- 3-4 közepes burgonya
- 2 pár virsli
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 ek majoránna
- ételízesítő és só ízlés szerint
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek zsír
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A csíkokra vágott kelkáposztát, a kockára vágott burgonyát, majoránnát, felkarikázott virslit, annyi vízben elkezdjük füzni, ami bőven ellepi.
Ha minden megfőtt, akkor elkészítjük a rántást (a zsíron megpirítjuk a lisztet), amihez hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és pirospaprikát is. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Ha kicsit hűlt hozzákeverjük a tejfölt is.
A levesléből keveset adunk a rántáshoz, elkeverjük, majd beleöntjük keverés mellett a levesbe. Felforraljuk és kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »