Frankfurti leves recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 4 db krumpli
- 10-15 dkg gomba (elhagyható)
- 1 csomag füstölt, vagy natúr virsli
- só
- bors
- ételízesítő
- őrölt köménymag
Habaráshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, vagy vékony csíkokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk.
Egy fazékba beletesszük a káposztát, a krumplit és a gombát. Felöntjük annyi vízzel, hogy kényelmesen ellepje. Sóval, borssal, köménnyel és ételízesítővel ízesítjük és felforraljuk. Amikor már minden puha, hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük. Merünk hozzá a levesből egy keveset (hőkiegyenlítés), ezzel is kikeverjük, majd a leveshez adva behabarjuk.
Egyszerű és nagyon finom leves!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »