Frankfurti leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 4 db krumpli
- 10-15 dkg gomba (elhagyható)
- 1 csomag füstölt, vagy natúr virsli
- só
- bors
- ételízesítő
- őrölt köménymag
Habaráshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, vagy vékony csíkokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk.
Egy fazékba beletesszük a káposztát, a krumplit és a gombát. Felöntjük annyi vízzel, hogy kényelmesen ellepje. Sóval, borssal, köménnyel és ételízesítővel ízesítjük és felforraljuk. Amikor már minden puha, hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük. Merünk hozzá a levesből egy keveset (hőkiegyenlítés), ezzel is kikeverjük, majd a leveshez adva behabarjuk.
Egyszerű és nagyon finom leves!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.