Frankfurti leves recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 4 db krumpli
- 10-15 dkg gomba (elhagyható)
- 1 csomag füstölt, vagy natúr virsli
- só
- bors
- ételízesítő
- őrölt köménymag
Habaráshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, vagy vékony csíkokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk.
Egy fazékba beletesszük a káposztát, a krumplit és a gombát. Felöntjük annyi vízzel, hogy kényelmesen ellepje. Sóval, borssal, köménnyel és ételízesítővel ízesítjük és felforraljuk. Amikor már minden puha, hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük. Merünk hozzá a levesből egy keveset (hőkiegyenlítés), ezzel is kikeverjük, majd a leveshez adva behabarjuk.
Egyszerű és nagyon finom leves!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

