Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 4 db krumpli
  • 10-15 dkg gomba (elhagyható)
  • 1 csomag füstölt, vagy natúr virsli
  • bors
  • ételízesítő
  • őrölt köménymag

Habaráshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítése:

A káposztát legyaluljuk, vagy vékony csíkokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk.

Egy fazékba beletesszük a káposztát, a krumplit és a gombát. Felöntjük annyi vízzel, hogy kényelmesen ellepje. Sóval, borssal, köménnyel és ételízesítővel ízesítjük és felforraljuk. Amikor már minden puha, hozzáadjuk a felkarikázott virslit.

A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük. Merünk hozzá a levesből egy keveset (hőkiegyenlítés), ezzel is kikeverjük, majd a leveshez adva behabarjuk.

Egyszerű és nagyon finom leves!