Frankfurti leves recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb kelkáposzta
- 2 sárgarépa
- 1 zöldség
- 1 zeller
- 3 krumpli
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 pár virsli
- 2 dl tejföl
- 1 tk liszt
- pirospaprika
- só
- ételízesítő
- majoránna
- köménymag
- szerecsendió
- olívaolaj
Elkészítése:
A zöldségeket tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. A káposzta csumáját vágjuk ki, majd a káposztát vágjuk kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel.
Egy fazékban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a sárgarépát, a zöldséget, a zellert, majd az apróra felvágott fokhagymát, és pár percig pároljuk.
Ezután tegyük hozzá a kelkáposztát, és addig pároljuk, míg a káposzta kicsit összeesik, majd öntsük fel vízzel úgy, hogy alaposan ellepje.
Főzzük félpuhára, majd adjuk hozzá a felkockázott krumplit.
Amikor a zöldségek már kellően megpuhultak, szórjuk meg a leves tetejét pirospaprikával, majd tegyük bele a felkarikázott virslit, és főzzük még pár percig.
Közben a tejfölt keverjük simára a liszttel, egy kevés levessel, és állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe, majd forraljuk ki. Pár percig még főzzük, majd zárjuk el alatta a gázt.
Tálalhatjuk rögtön forrón, vagy éppen langyosra hűtve.
A frankfurti leves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g