Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves recept

Frankfurti leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 fej kelkáposzta
    • 2 sárgarépa
    • 3 nagyobb szem krumpli
    • 5 pár virsli
    • 1 nagy tejföl
    • vöröshagyma
    • bors
    • olaj
    • kömény

    Elkészítés:

    A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. Pici olajon pároljuk kb 1 percig.

    A káposztát csíkozzuk, nem kell vékonyra, hogy valami maradjon is belőle. Rádobjuk a hagymára a felaprított répával és fedő alatt pár percig pároljuk.

    Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel gazdagon meghintjük. Felöntjük  annyi vízzel, hogy a káposztánkat ne lepje el, mert az is fog levet engedni, majd dobjuk bele a tiszított és felapírott krumplit.

    Fedjük le újra és kb 20 percig hagyjuk főni. Hintsük meg kevés pirospaprikával. A virslit karikára vágjuk és a leves tetejére szórjuk. Ismét lefedjük és addig főzzük, amíg a virslik megduzzadnak, megfőnek.

    Lehúzzuk a tűzről és gyors keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá