Frankfurti leves recept

Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 2 sárgarépa
- 3 nagyobb szem krumpli
- 5 pár virsli
- 1 nagy tejföl
- vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
- kömény
Elkészítés:
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. Pici olajon pároljuk kb 1 percig.
A káposztát csíkozzuk, nem kell vékonyra, hogy valami maradjon is belőle. Rádobjuk a hagymára a felaprított répával és fedő alatt pár percig pároljuk.
Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel gazdagon meghintjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy a káposztánkat ne lepje el, mert az is fog levet engedni, majd dobjuk bele a tiszított és felapírott krumplit.
Fedjük le újra és kb 20 percig hagyjuk főni. Hintsük meg kevés pirospaprikával. A virslit karikára vágjuk és a leves tetejére szórjuk. Ismét lefedjük és addig főzzük, amíg a virslik megduzzadnak, megfőnek.
Lehúzzuk a tűzről és gyors keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »