Frankfurti leves recept

Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 2 sárgarépa
- 3 nagyobb szem krumpli
- 5 pár virsli
- 1 nagy tejföl
- vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
- kömény
Elkészítés:
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. Pici olajon pároljuk kb 1 percig.
A káposztát csíkozzuk, nem kell vékonyra, hogy valami maradjon is belőle. Rádobjuk a hagymára a felaprított répával és fedő alatt pár percig pároljuk.
Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel gazdagon meghintjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy a káposztánkat ne lepje el, mert az is fog levet engedni, majd dobjuk bele a tiszított és felapírott krumplit.
Fedjük le újra és kb 20 percig hagyjuk főni. Hintsük meg kevés pirospaprikával. A virslit karikára vágjuk és a leves tetejére szórjuk. Ismét lefedjük és addig főzzük, amíg a virslik megduzzadnak, megfőnek.
Lehúzzuk a tűzről és gyors keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »