Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 2 sárgarépa
  • 3 nagyobb szem krumpli
  • 5 pár virsli
  • 1 nagy tejföl
  • vöröshagyma
  • bors
  • olaj
  • kömény

Elkészítés:

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. Pici olajon pároljuk kb 1 percig.

A káposztát csíkozzuk, nem kell vékonyra, hogy valami maradjon is belőle. Rádobjuk a hagymára a felaprított répával és fedő alatt pár percig pároljuk.

Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel gazdagon meghintjük. Felöntjük  annyi vízzel, hogy a káposztánkat ne lepje el, mert az is fog levet engedni, majd dobjuk bele a tiszított és felapírott krumplit.

Fedjük le újra és kb 20 percig hagyjuk főni. Hintsük meg kevés pirospaprikával. A virslit karikára vágjuk és a leves tetejére szórjuk. Ismét lefedjük és addig főzzük, amíg a virslik megduzzadnak, megfőnek.

Lehúzzuk a tűzről és gyors keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt.