Francia hagymaleves recept

Hozzávalók:
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 liter víz
- só
- bors
- ételízesítő
- reszelt szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 dl fehérbor
Elkészítése:
A fokhagymát és a vöröshagymát ledaráljuk. Az olívaolajon megdinszteljük, enyhén sózzuk. Kevés lisztet szórunk rá, picit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel. A fűszereket ízlés szerint tesszük bele.
Mikor a hagyma teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, majd beleöntjük az 1 dl fehérbort, és összefőzzük az egészet.
Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »